22 Om Färg Kg Nilson

Om färg kg nilson

Ordet färg syftar på ett rad olika företeelser. Inom vardagslivet kan det Mestadels användas utan villkor på definition eller specificering, ändock förut mera specifika ändamål finns Flertal annorlunda, samt partiell motsägande, betydelser bruten ordet. Pigmentering kan syfta på det vi ser som färg, skada det kan också ges någon fysisk definition såsom utgår av våglängder hos elektromagnetisk strålning. Färg kan också definieras tillsammans utgångspunkt av processer inom vårt visuella system alternativt via att specificera vilka pigment alternativt andra metoder som har använts för att bilda färgintrycket. Förekomsten itu annorlunda definitioner leder mycket åt missförstånd, till exempel i frågan om vilken färg såsom någon Struktur eller grej egentligen inneha.[1] I artikeln nedan används partiellt annorlunda definitioner itu ordet färg.

Att kika är synonym sak såsom att se färger, deras likheter och skillnader. Även den som kallas färgblind ser kulörer, om än ej på dito sätt såsom de flesta.[2] Svart, Gray och vit kallas okulörta kulörer, allihopa andra är mer alternativt mindre kuligtörta.

Färg samt skinande skapar sällskap vår visuella upplevelse itu sal och pinal. De kulörer vi tittar är till ett del beroende av saken där ljusstrålning såsom Virkeffar våra ögon, skada även av en antal andra faktorer, bådom fysiologiska och psykologiska. Kulörer träffas aldrig ensamma inte med evig i relation åt andra färger, och den enskilda ytans pigmentering gällandeverkas av sammanhanget igenom att vår perception oupphörligen anpassas mot dom förhållanden som innefatta (adaption).[3] Ett renodlat exempel på detta kallas simultankontrast. Det svenska standardiserade färgbeteckningssystemet NCS utgår fullkomligt av hur människor ser pigmentering.

Strålning med enbart ett våglängd kallas monokromatisk. Saken där uppträder enkom i Avsevärt speciella situationer. Det normala är i stället att den strålning som når våra ögon och där ger källa till en färgperception är mixtur itu flera annorlunda våglängder. Försåvitt vi exempelvis tar en viss röd kulör så finns det någon oändlig volym skilda infallande kombinationer från våglängder såsom Skänker upprinnelse åt samma upplevelse itu rött. Dessa kombinationer uppstår via samverkan emellan våglängdssammansättningen hos den strålning som når en Beläggning samt ytans duglighet att absorbera alternativt reflektera annorlunda våglängder.[8] Ytor som reflekterar alla våglängder inom likadan Påtänd stadium uppfattas inom normala belysning- och betraktningssituationer som okulörta, alltså vita, grå eller svarta, inte fri på hurdan Kopiöst itu strålningen såsom reflekteras. Även ytans glans, alltså inom vilken mån det reflekterade ljuset är riktat alternativt diffuserat, villigverkar den uppfattade färgen.

Den internationella belysningskommissionen CIE inneha utarbetat teorier samt metoder för att mäta färger tillsammans utgångspunkt från den fysiska strålningens egenskaper. Dessa kolorimetriska metoder kan icke och gör heller ej anspråk på att Uppge hurdan färgen ser ut, inte med syftar till att specificera samt kvantifiera visuella skillnader, med målet att befästa industriell produktionsstabilitet samt formulera nivåer förut tolererade färgavvikelser.

Färgtemperatur är En metod att karakterisera ljusstrålning och mäts i kelvin. Det vi upplever såsom Hjärtligt ljus har lägre färgtemperatur än det vi upplever som kallt sken, något som kan framstå förvirrande skada inneha sin förklaring inom fysiken.

Färg återgivningen hos ljuset av någon ljuskälla anges i Ra samt är ett ungefärligt mått på hurdan väl karl kan urskilja och uppfatta återigen kulörer i det här blond.

Om Färg Kg Nilson. Alla är sedan länge slutsålda på förlagen och därför är det glädjande att uppföljaren om färg nu finns att tillgå på almlöfs förlag. En del är ändrat, annat har fått utgå och vissa nya.

KG NILSON, färglitografi. Signerad och numrerad 26/50. Daterad 1989
KG NILSON, färglitografi. Signerad och numrerad 26/50. Daterad 1989 from www.bukowskis.com

En del är ändrat, annat har fått utgå och vissa nya. År 1982 utkom den första upplagan av kg nilsons färglära, vilken sedan följdes av reviderade nyutgivningar 1999 och 2004. Alla är sedan länge slutsålda på förlagen och därför är det glädjande att uppföljaren om färg nu finns att tillgå på almlöfs förlag.

2 Om färg kg nilson

En Del Är Ändrat, Annat Har Fått Utgå Och Vissa Nya.


År 1982 utkom den första upplagan av kg nilsons färglära, vilken sedan följdes av reviderade nyutgivningar 1999 och 2004. Alla är sedan länge slutsålda på förlagen och därför är det glädjande att uppföljaren om färg nu finns att tillgå på almlöfs förlag.

0 Response to "22 Om Färg Kg Nilson"

Skicka en kommentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel